Geslaagd debuut voor Daantje op het ITTF World Junior Circuit in Zweden

Daantje tegen Linn Olson (Zweden)

Daantje Lommen kan terugkijken op een geslaagd debuut op het ITTF World Junior Circuit afgelopen week in Zweden. Bij de meisjes junioren bereikte ze de kwartfinales in het troosttoernooi en ook bij de Womens Singles Elite boekte ze een mooie overwinning.

Behalve deze wedstrijden in het ITTF World Junior Circuit, bestond het toernooi nog uit diverse andere onderdelen. Donderdagavond waren de Womens Singles Elite. In de groepsfase werd weer een mooie overwinning geboekt op de Engelse Amy Marriott (3-2). Het gamepunt in de vierde game was ook meteen bijzonder spectaculair (het laatste punt in onderstaande compilatie). De overwinning was echter niet genoeg om de hoofdronde te bereiken.

Preview image for the video "Örebro 2020 Higlights Daantje" - Miniatuur.
De mooiste rally's van Daantje op het toernooi in Örebro

Op vrijdag, zaterdag en zondag stonden nog het Under 21 Girls, Womens Singles Class 1 en Under 18 Girls geprogrammeerd. Bij deze klassen lukte het niet om de eerste ronden te overleven. Geen schande met zo'n sterk deelnemersveld.

De vrije momenten gaven de kans om de stad te verkennen en natuurlijk om de andere spelers aan te moedigen. Het was ook bijzonder om een aantal jonge tafeltennisfenomenen van over de hele wereld in actie te zien, zoals Miwa Harimoto (‘het zusje van’) en de Zweedse David Björkryd. Laatstgenoemde werd bekend bij de tafeltennisliefhebbers met deze rally (waar hij weliswaar het punt verliest).

Preview image for the video "Emil Johnsson - David Björkryd geweldige rally" - Miniatuur.
Geweldige rally tussen David Björkryd (links) en Emil Johnsson