Geslaagd debuut voor Daantje op het ITTF World Junior Circuit in Zweden

Daantje tegen Linn Olson (Zweden)

Daantje Lommen kan terugkijken op een geslaagd debuut op het ITTF World Junior Circuit afgelopen week in Zweden. Bij de meisjes junioren bereikte ze de kwartfinales in het troosttoernooi en ook bij de Womens Singles Elite boekte ze een mooie overwinning.

De trip naar Zweden begon op maandag 17 februari, toen we - samen met een deel van de Nederlandse selectie - naar Stockholm vlogen. Na aankomst gingen we direct verder naar het huisje in Vintrosa, een dorp aan de rand van Örebro – de stad waar het toernooi was. Dinsdag konden we kennismaken met de tafeltennishal in Örebro, even inspelen en natuurlijk een beetje rondkijken in de stad.

De sporthal "Idrottshuset" in Örebro

Het huisje in Vintrosa, bij Örebro, waar we verbleven

Woensdag begon het toernooi voor de meisjes en jongens junioren. In de groepsfase speelde Daantje een paar sterke wedstrijden, maar een overwinning zat er nog niet in. Dit betekende dat ze de volgende dag in actie mocht komen op het troosttoernooi.

’s Middags werden de dubbels bij de junioren gespeeld. Daantje was ingedeeld met de Amerikaanse Alyssa Kang. Na even samen te hebben ingespeeld met een ander Amerikaans meisjesdubbel moesten ze aantreden tegen twee Zweedse speelsters. Het leverde geen winst op, maar wel een leuk contact met de Amerikaanse meiden en hun coach Barney.

Dubbel bij de meisjes junioren Alyssa Kang (USA) en Daantje

Donderdag was de dag van de mooiste prestaties. In het troosttoernooi bij de junioren won Daantje in een erg goede wedstrijd van de Zweedse Linn Olson (3-2) en daarna van Lara Whitton uit Wales (3-1). Hiermee bereikte Daantje de kwartfinale van het troosttoernooi. Ze was daardoor van de Nederlandse meisjes ook nog het langste in actie. De andere speelsters waren in hun eerste wedstrijd in de hoofdronde en troostronde uitgeschakeld. Een plek in de halve finale werd verhinderd door de Canadese Emilia Cabrera Malette (1-3).

Schema van het troosttoernooi bij de meisjes junioren

Behalve deze wedstrijden in het ITTF World Junior Circuit, bestond het toernooi nog uit diverse andere onderdelen. Donderdagavond waren de Womens Singles Elite. In de groepsfase werd weer een mooie overwinning geboekt op de Engelse Amy Marriott (3-2). Het gamepunt in de vierde game was ook meteen bijzonder spectaculair (het laatste punt in onderstaande compilatie). De overwinning was echter niet genoeg om de hoofdronde te bereiken.

De mooiste rally's van Daantje op het toernooi in Örebro

Op vrijdag, zaterdag en zondag stonden nog het Under 21 Girls, Womens Singles Class 1 en Under 18 Girls geprogrammeerd. Bij deze klassen lukte het niet om de eerste ronden te overleven. Geen schande met zo'n sterk deelnemersveld.

De vrije momenten gaven de kans om de stad te verkennen en natuurlijk om de andere spelers aan te moedigen. Het was ook bijzonder om een aantal jonge tafeltennisfenomenen van over de hele wereld in actie te zien, zoals Miwa Harimoto (‘het zusje van’) en de Zweedse David Björkryd. Laatstgenoemde werd bekend bij de tafeltennisliefhebbers met deze rally (waar hij weliswaar het punt verliest).

Geweldige rally tussen David Björkryd (links) en Emil Johnsson

Na een zeer geslaagde week en een prachtige ervaring rijker ging maandag de reis weer naar Nederland, net op tijd om nog vast te komen zitten in de carnavalsoptocht.

Op weg naar het vliegveld in Stockholm voor de terugreis

Vertrek met het vliegtuig vanuit Stockholm