Geslaagd afscheid van de zaal met Slooptoernooi

Veertig spelers trokken zaterdag 23 juni naar onze zaal op de Hoogstraat om er nog één keer te kunnen tafeltennissen voordat de zaal gesloopt gaat worden en plaats maakt voor een nieuwe sportzaal.

Door het grote aantal deelnemers en de huldiging die later op de dag in de zaal zou plaatsvinden, was de zaal voor deze gelegenheid wat anders ingericht, met staantafels en een bar in het materiaalhok. Het had wat weg van het tijdperk vóór de kantine, toen er in het materiaalhok een koelkast stond en op de plaats van de kantine nog een open tribune was.

Meerdere TTC'ers waren overvallen door dergelijke nostalgische overpeinzingen over afgesloten TTC-tijdperken, wat mede tot uitdrukking kwam in allerlei jaargangen van ons tenue die door de zaal bewogen. Erelid Leo Hauser had zich het oudste tenue van de dag uit de kleerkast getrokken. Behalve de diverse TTC-tenues liepen er ook twee Belke-tenues rond in de vorm van Boyd en Björn die deel uitmaken van het combinatiejeugdteam van 't Belke met TTC. Twee andere 'exotische' deelnemers waren Pascal en Yri, die hun batje nog eens van stal hadden gehaald.

De jeugd en de senioren speelden apart, maar de opzet bij beide groepen was wel hetzelfde. Een sterke en een minder sterke speler werden aan elkaar gekoppeld en moesten de strijd aangaan met de andere koppels. Bij iedere wedstrijd tussen twee koppels speelden de twee sterkste spelers een partij tegen elkaar, daarna de twee minder sterke spelers en als laatste volgde een dubbelspel.

Bij de jeugd waren er zeven koppels die allemaal tegen elkaar speelden. Iedere wedstrijd bestond uit drie games in plaats van de gebruikelijke vijf games, om nog enigszins op tijd klaar te kunnen zijn.

Bij de senioren waren er twee poules van vier en één poule van vijf. Hier werden zelfs maar twee games per wedstrijd gespeeld, wat betekende dat er ook wedstrijden met een gelijkspel konden eindigen. Om kans te maken op de fantastische prijzen - een hele of halve baksteen - moest een koppel op de eerste of tweede plaats eindigen in de poule.

Na afloop van deze poulewedstrijden bij de senioren was er een barbecue voor alle deelnemers. Daarna werd er een tussenronde gespeeld waarin Jack & Pascal (naar eigen zeggen afkomstig uit de zwaarste poule), te sterk bleken voor Joep & Theo. Bert & Paul was het andere koppel dat de tussenronde overleefde tegen Jeroen & Wim. Bij de  halve finales stonden Jack & Pascal tegenover favorietenduo Bert & Paul, maar dat weerhield Jack & Pascal niet van de overwinning. Arne & Mario gingen aan de andere kant van het schema door naar de finale ten koste van Rob & Jeffrey.

De finale van het T.T.C. Slooptoernooi was dus Jack & Pascal vs. Arne & Mario. Deze teamwedstrijd werd weer volledig gespeeld. De 1-0 voorsprong van Arne tegen Jack was veelbelovend, maar Jack wist de wedstrijd met enige moeite nog om te buigen. In de volgende wedstrijd viel Pascal ten prooi aan Mario en dus kwam het toch weer aan op het dubbelspel. Alhoewel Pascal mogelijk wat minder afgetraind was dan tijdens zijn TTC-loopbaan, wist hij de bal goed in het spel te houden en was het scorende vermogen van titelgrossier Jack uiteindelijk doorslaggevend in deze finale.

Bij de jeugd was het toernooi ondertussen al klaar en waren Dido en Jamy met de hoofdprijs aan de haal gegaan. Djo en Jasmijn moesten derhalve genoegen nemen met ieder een halve baksteen.

De finalisten bij de jeugd
Jack en Pascal winnen het slooptoernooi

De prijsuitreiking van het toernooi liep direct over in de huldiging van de vijf kampioensteams, waarvoor veel bezoekers al tijdens de finale de zaal waren binnengestroomd.

Het was een zeer geslaagd toernooi, mede dankzij alle hulp van John die de hele dag de bar heeft bemand, Thijs die barbecuede, André die de bijzondere prijzen heeft gemaakt, Ron die het toernooi in goede banen heeft geleid, topkoks Owen en Miraç en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd aan deze dag.

 

Eindstanden poules senioren:

# team
1 Bert & Paul
2 Rob & Jeffrey
3 Mark & Wiel
4 Niel & Leo
# team
1 Joep & Theo
2 Jeroen & Wim
3 Ron & René
4 Boyd & Yri
# team
1 Arne & Mario
2 Jack & Pascal
3 Joey & Patricia
4 Björn & Diëgo
5 Bas & André

 

Eindstanden jeugd:

# team
1 Dido & Jamy
2 Djo & Jasmijn
3 Xam & Juul
4 Miraç & Eline
5 Joey & Caitlin
6 Anson & Jules
7 Owen & Tren

De bijzondere prijzen waar deze dag om werd gestreden

Dido en Jamy zijn de winnaars bij de jeugd

De finalisten bij de jeugd

Arne en Mario worden tweede

Jack en Pascal winnen het slooptoernooi
De zaal is goed gevuld met bezoekers van de kampioensreceptie
De zaal is goed gevuld met bezoekers van de kampioensreceptie
De zaal is goed gevuld met bezoekers van de kampioensreceptie

Borre ontvangt een aantal chipszakjes als troost dat hij niet kon meedoen

De kampioenen van TTC 6: Anson, Eline en Borre

De kampioenen van TTC 6: Anson, Eline en Borre

De kampioenen van TTC 5: Jamy en Jules

De kampioenen van TTC 5: Jamy en Jules

De kampioenen van TTC 3: Arne, Niels. Jeroen en Bas

De kampioenen van TTC 3: Arne, Niels. Jeroen en Bas

De kampioenen van TTC 4: Ashley, Wim, Jelko en Jeffrey

De kampioenen van TTC 4: Ashley, Wim, Jelko en Jeffrey

De kampioenen van 't Belke 1: Dido, Björn en Boyd

De kampioenen van 't Belke 1: Dido, Björn en Boyd

De kampioenen van de voorjaarscompetitie

De kampioenen van de voorjaarscompetitie

Onderwerpen