Geen Hoofdklasse voor TTC 2

TTC 2 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om het beslissingsduel tegen Elsloo te winnen en daarmee een plek in de Hoofdklasse te bemachtigen. De buitengewoon spannende strijd, die door ongeveer tachtig toeschouwers werd gevolgd, werd pas in de laatste partij beslist bij een 5-4 voorsprong van Elsloo. Op dat moment had Frank Jacobs de achterstand van Tegelen nog kunnen ombuigen, maar daarvoor zou hij dan wél zijn wedstrijd met 3-0 moeten winnen. Tegenstander Bram Vos werkte hier niet aan mee en pakte direct de eerste game, waardoor de Tegelse promotiedroom definitief op de Sittardse bodem aan gruzelementen viel.

Het meest beslissend deze dag was waarschijnlijk de noodlottige ontknoping van de achtste partij, waarin Philip Hülsmann bij een 10-6 voorsprong in de vijfde game geen punt meer wist te scoren en de overwinning alsnog overliet aan Robbie Hendriks van Elsloo. Bas Nelissen kon in de volgende wedstrijd niet verrassen tegen Ken van Gellekom, die het hele seizoen in de Hoofdklasse al ongeslagen was gebleven en ook tegen Tegelen geen punt afstond. De resulterende 5-4 achterstand bleek dus te groot om nog te kunnen herstellen.

Dit alles betekent dat TTC 2 in de Promotieklasse blijft en dat TTC 1 komend voorjaar in de Hoofdklasse toch geen gezelschap krijgt van hun Tegelse broeders.

Onderwerpen