Eindelijk weer een toernooi bij TTC

Afgelopen zaterdag stond er voor de jeugd van TTC sinds lange tijd weer een toernooi op het programma. Voor bijna de hele eerste groep was het ook meteen het eerste toernooitje bij TTC.

De eerste groep, die bestond uit de beginnende jeugd, was verdeeld in twee teams van drie personen. De teams deden allerlei spellen, waaronder toren mikken, schuiftafeltennis, jeu de boules en een soort ganzenbord.

Tussen de spellen werd er door de deelnemers tijd gemaakt om het assortiment van de pas een week geopende kantine uitgebreid te bemonsteren. Soms tot wanhoop van de in de zaal achtergelaten begeleiding. Tegen 15 uur was de prijsuitrijking waar bleek dat het team van Lorenzo, Vinnie en Elisa één spelletje meer had gewonnen dan het team van Adam, Djeno en Lynn. Voor iedereen was er een prijsje dat ze na loting konden uitzoeken.

De tweede groep, de gevorderde jeugd, speelde ook een teamtoernooi. Zij speelden alleen tafeltenniswedstrijdjes. Er waren twee teams van twee personen en één team van drie personen. De teams speelden vier enkelwedstrijden en één dubbelwedstrijd tegen elkaar. Het dubbel in de wedstrijd Anson/Jules tegen Vincent/Borre gaf uiteindelijk de doorslag (11-7, 11-8, 8-11, 12-10).

Het team Bas/Sem/Moreno had het zaterdag zwaar. In hun eerste wedstrijd sleepte Sem er nog 5 games uit tegen Borre, maar Vincent stond geen games af en was bovendien bovenmenselijk constant. Hij won al zijn games, bijna altijd met zes punten. (11-6, 11-6,11-6 tegen Bas, 11-6, 11-8, 11-6 tegen Moreno en 11-6, 11-6, 11-4 in het dubbel). Alleen in de laatste wedstrijd tegen team Anson/Jules haalde Moreno zijn team eindelijk van de nul punten af, door van Jules te winnen.

Ook de tweede groep mocht na afloop in de kantine een prijsje uitzoeken. De zingende hoed van Borre was hier duidelijk het topstuk.

Voor de organisatie was het een geslaagde dag en aan de reacties te horen dachten de deelnemers er ook zo over. Hopelijk kunnen we snel weer een toernooitje houden en dan mét publiek.

Veel dank aan Daantje Lommen en Dido Giesen voor het begeleiden van de teams in groep 1. Bovendien nog dank aan Daantje voor het mee bedenken en organiseren van het toernooi!