Eerste twee teams kampioen!

De eerste twee seniorenteams van TTC zijn afgelopen zaterdag allebei kampioen geworden. TTC 1 speelt hierdoor voor het derde najaar op rij in de derde divisie en het tweede team keert na anderhalf jaar weer terug in de hoofdklasse. Hoewel TTC 2 het enige TTC-team is dat nog niet klaar is met de competitie, heeft het zo’n enorme voorsprong in de promotieklasse dat het kampioenschap met nog twee wedstrijden te spelen al binnen is!

Het kampioenschap van het eerste team was toch duidelijk minder afgetekend. Voorafgaand aan de laatste speelronde voerde TTC nog samen met Elsloo de ranglijst in de hoofdklasse aan, op drie punten gevolgd door Megacles. De laatste wedstrijd tussen de twee koplopers, uit in Elsloo, moest dus uitsluitsel brengen wie afdelingskampioen zou worden en wie de andere promotieplaats naar de derde divisie ging binnenhalen. Bovendien lag ook de bekende derde hond uit Weert op de loer, die nog met de buit aan de haal zou kunnen gaan.

Johan Peeters begint de wedstrijd in Elsloo met een nipte overwinning op Erik van Rossum en zet met twee punten verschil in de vijfde game Tegelen op een 0-1 voorsprong. Ken van Gellekom is vervolgens te sterk voor Ruud, waarna Ron Giesen – zij het met moeite –Tegelen weer op een 1-2 voorspong zet dankzij winst op Rob Hendriks. Net zoals bij de vorige ontmoeting staat het scorebord na het dubbelspel op 2-2, overigens ondanks een 11-0 gamewinst voor Tegelen.

In de volgende wedstrijden winnen zowel Ruud als Johan van Rob Hendriks, wint Ron van Erik van Rossum en staat Ken van Gellekom, zoals verwacht, garant voor nog twee winstpunten voor Elsloo. Bij 4-5 is het aan Ruud om tegen Erik van Rossum de zege - en daarmee plaatsing voor de derde divisie – binnen te halen. Samen met het net weet hij bij 1-1 in games een 10-8 achterstand om te buigen in 10-12 winst, waarna hij redelijk eenvoudig ook de vierde game wint.

Met deze 4-6 overwinning op zak is het wachten op Megacles, dat twee uur later aan de wedstrijd is begonnen. De Weertenaren komen uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel tegen Falco 1, waardoor TTC zich kampioen van de afdeling mag noemen en ook Elsloo ’72 in hun jubileumjaar een plaats in de derde divisie bemachtigt. Hoe spannend de strijd in de hoofdklasse was, wordt nog eens duidelijk bij een blik op de eindstand: de nummer laatst heeft slechts 10 punten minder dan TTC en tussen iedere plaats zit steeds maar twee punten verschil.