Eerste jeugdteam wordt Kampioen!

Het eerste jeugdteam van TTC is zaterdag kampioen geworden in de tweede klasse. Jelko, Bjorn en Arne behaalden de maximale score tegen Venlo en zijn nu niet meer in te halen door de concurrentie.

Het team begon de dag met 6 punten voorsprong op Megacles en wist dat deze voorsprong normaal gesproken niet in gevaar zou komen. De 10-0 overwinning kwam echter niet zomaar aanwaaien. Er werden maar twee wedstrijden in drie games afgesloten en Bram Tielen van Venlo maakte het zijn Tegelse opponenten flink lastig. Arne en Bjorn konden hem pas in de vijfde game overmeesteren en ook Jelko werd tot nipte gamewinsten van 12-10 en 15-13 gedwongen.

Dat TTC 1 het sterkste team van deze poule is, was langzamerhand wel duidelijk. Maar deze overwinning onderschijft ook nog eens dat de drie jongens niet veel voor elkaar onderdoen. Geen enkel ander team lukte het om álle enkelpartijen tegen Venlo te winnen. Iets wat zij nu voor de tweede keer hebben gepresteerd.

Het kampioenschap kon zaterdag alleen nog worden vertraagd door de uitslag van Armada tegen Megacles. De Weertenaren hadden echter geen antwoord meer op het machtsvertoon uit Tegelen en verloren zelfs met 6-4 in Horst, waardoor de voorsprong van TTC uitgroeide naar een onoverbrugbaar aantal van 12 punten.

De prestatie van het drietal is extra bijzonder omdat er voor het eerst sinds acht jaar weer een jongensteam van TTC in de eerste klasse gaat spelen. En gezien de leeftijd van deze spelers en de ontwikkeling van de jeugdgroep is dit vast niet het laatste wapenfeit van TTC 1.

Wat in ieder geval vaststaat, is dat onze kampioenen aanstaande zaterdag hun laatste wedstrijd van dit seizoen thuis spelen tegen Armada; het enige team dat tot nu toe een gelijkspel wist af te dwingen. Alleen de ongeslagen status staat zaterdag dus nog op het spel. Maar met het kampioenschap op zak kunnen de jongens deze dag vooral verder genieten van hun bijzondere prestatie en de toeschouwers op de Hoogstraat vermaken met hun goede spel.