Eerste jeugdteam TTC promoveert naar landelijke competitie

Jeugd 1: Arne, Niels en Jules kampioen!

Arne tegen Jenny Gé

Niels en Jules tijdens het dubbelspel

Het eerste jeugdteam van TTC is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de Limburgse hoofdklasse! Dit betekent dat het team komend voorjaar mag uitkomen in de landelijke competitie. Zaterdag 20 december om 17.00 uur zullen de jongens voor deze geweldige prestatie worden gehuldigd in onze kantine, samen met de kampioenen van het startersteam TTC 5.

Het kampioenschap kwam zeker niet zomaar aanwaaien. Halverwege de competitie was TTC 1 nog in een nek-aan-nekrace verwikkeld met het eerste team van Falco, resulterend in een gelijke stand van 34 punten na vijf wedstrijden. TTC bleek echter bij de vijf returnwedstrijden nog in staat om gas bij te geven, terwijl de rivalen uit Valkenburg juist helemaal wegzakten. Megacles leek na de 10-0 overwinning op Falco ontketend, maar ook zij konden het gelijkmatige Tegelse team niet bijbenen, laat staan inhalen.

Op de laatste competitiedag waren er uiteindelijk nog maar twee puntjes nodig tegen Red Stars om het kampioenschap veilig te kunnen stellen. Niels zorgde bij z'n oude club voor een goede start door overtuigend te winnen van Lisa Gé. Dit betekende dat Arne tegen het jongere zusje Jenny Gé de klus zou mogen klaren. In Tegelen had hij als enige van de Venrayse kopvrouw gewonnen en ook nu leek hij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar enkele kampioenspunten ten spijt, werd de wedstrijd met 11-9 in de vijfde game in het voordeel van Red Stars beslist. Het feestje moest dus nog worden uitgesteld.

Onder toeziend oog van 'mental coach' Joey begon Jules aan zijn wedstrijd tegen Maud Verhaeg. Joey wist zijn ervaring als kampioen goed over te brengen en met stalen zenuwen haalde Jules het kampioenschapspunt vakkundig binnen. Tijd voor de ouders om met snoepzakken en chocolade letters 'K' de zaal te betreden, waarbij ook vaste coach Rins niet werd overgeslagen.

Het dubbelspel werd vervolgens gewonnen door de vaste combinatie Niels/Jules. Door de weggevloeide spanning en het overvloedige snoepgoed wilde de concentratie de rest van de dag nog wel eens verslappen, maar desondanks werd er uiteindelijk een knappe 2-8 overwinning opgetekend. Niels bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen en bekroonde hiermee een volmaakte tweede helft.

Door het kampioenschap in de hoofdklasse promoveert het team naar landelijk C. Sinds het einde van de jaren negentig is het bij TTC niet meer voorgekomen dat een team in de landelijke jongenscompetitie heeft gespeeld. Dat Jules en Niels pas 11 en 13 jaar oud zijn, maakt de prestatie helemaal uniek. Proficiat!