Een goede generale. Verslag van het landelijk teamtoernooi in Hilversum.

Jens, Kenji en Dido in Hilversum

Afgelopen zaterdagmorgen om 07:00 uur reisde het team van Dido, Jens en Kenji (Quick’72 / Seta / TTC) af naar Hilversum voor het eerste teamtoernooi voor landelijke teams. Het team was ingedeeld in de Landelijk B-klasse. De tegenstanders in de poule waren Amsterdam en de titelfavoriet Hilversum. Er werd gespeeld volgens het eredivisiesysteem: ieder 2 enkels en een dubbel. De aftrap was tegen Amsterdam. Deze wedstrijd wisten we met 4-3 te winnen. We wonnen allemaal een enkelwedstrijd en het dubbel. Het dubbel heeft afgelopen week tijdens de trainingsweek extra aandacht gehad.
De wedstrijd Amsterdam - Hilversum werd met 5-2 gewonnen door Amsterdam.

De opdracht voor onze laatste wedstrijd was eenvoudig: om eerste te worden en een plaats in de finale te bemachtigen moest er gewonnen worden van Hilversum. In de praktijk was deze opdracht niet zo eenvoudig: we kwamen met 3-0 achter. Het dubbel werd met 3-1 gewonnen. Jens wist hier een goed gevolg aan te geven door zijn tegenstander ook met 3-1 te verslaan. De taak aan Dido om de stand gelijk te trekken. Dit moest gebeuren tegen een speler waar Kenji van had verloren. De speler van Hilversum werd door Dido met 3-0 terug naar de bank gestuurd. Stand 3-3.

Na telwerk wisten we dat Kenji de laatste wedstrijd tegen Fushan moest winnen. Bij verlies zouden we 3e worden in de poule. Dido had al eerder met 3-0 van Fushan verloren. Kenji begon voortvarend door de eerste game met 11-5 winnen, de tweede ging met 13-15 naar Fushan waarna Kenji de 3e met 13-11 naar zich toetrok. De vierde game ging met 11-9 naar Fushan. Alles of niets de 5e game gaat het uitwijzen. Al snel stond Kenji met 1-5 achter; time-out. Ron geeft Kenji enkele tips en Kenji komt steeds beter in de wedstrijd. Bij 10-8 achter neemt de coach van Hilversum een time-out. Kenji was aan service en Ron gaf Kenji de opdracht om kort met topspin op de forehand van Fushan te serveren. Dit werkte: 10-10. De volgende twee punten waren ook voor Kenji, 12-10 en met 4-3 gewonnen. We staan in de finale!

De finale moest gepeeld worden tegen het erg sterkte SKF uit Veenendaal. Dit team bestaat uit de nummer 6 (Bastian Ramekers) van Nederland bij de jongens onder 15, Nummer 1 (Iris Leskens) bij de meisjes onder 15 en de nummer 1 (Nyncke de Knegt) bij de meisjes onder 13. Een lastige opgave. Dido mag het spits afbijten tegen Iris en weet deze wedstrijd knap in de 5e game met 11-6 naar zich toe te trekken. Kenji en Jens kunnen niet stunten tegen Nyncke en Bastian. 1-2 achter. Het dubbel zal gewonnen moeten worden om de aansluiting te houden. Kenji en Jens - het vaste dubbel van dit team - weten ook hun 3e dubbel van de dag te winnen tegen Iris en Bastiaan. Stand 2-2

Zou het Kenji lukken om ook Iris te verslaan? Na 2-0 achter in games knokt Kenji zoals we hem kennen zich terug in de wedstrijd en weet de volgende twee games knap te winnen. In de 5e game komt Kenji net iets te kort (11-8) en moet Iris feliciteren. 3-2 achter. Dido zal van Bastian moeten winnen om nog kans te houden op de eerste plaats. De eerste twee games worden boven de 10 verloren, in de 3e game is de druk er bij Bastian vanaf en weet met mooie punten de partij en hiermee de eerste plaats veilig te stellen. Jens speelt zijn laatste wedstrijd nog tegen verdedigster Nyncke, maar komt niet in de buurt van winst. Einduitslag 5-2 voor SKF.

Terugkijkend hebben we een zeer goede teamprestatie neergezet. Jens en Kenji winnen 2 van de 6 wedstrijden, Dido 3 van de 6 en alle dubbels werden door Jens en Kenji gewonnen. Een tweede plaats in de Landelijk B klasse voor een Landelijk C team, niet slecht.

Om 21:00 uur na 2x Mc Donalds stop, een keer eten en een keer ijsje eten waren we weer thuis.

Groetjes Dido, Jens en Kenji.