Djo en Dido zijn clubkampioen!

Clubkampioenen Jeugd 2017

Finale van de clubkampioenschappen junioren 2017 tussen Djo Denissen en Raff Derks

Djo en Dido zijn de nieuwe clubkampioenen bij de jeugd! Vorig jaar werd Djo nog derde, maar deze keer was hij duidelijk de sterkste van allemaal. Bij de junioren B kwam Dido op het hoogste podium door stuivertje te wisselen met titelverdediger Vincent.

Er hadden zich elf jeugdleden naar onze zaal begeven om mee te doen aan het belangrijkste toernooi van onze club. Hierbij hoefden ze gelukkig geen verraderlijke ijsvlaktes te bereizen. Iets wat de senioren één dag eerder wel nog hadden geprobeerd - vaak zonder succes.

Ondanks de veilige reisomstandigheden waren er door ziekte toch drie afvallers. Dit had als voordeel dat de elf overgebleven deelnemers allemaal tegen elkaar kon spelen, wat met veertien deelnemers niet was gelukt. Door de afmeldingen stond ook vast dat er bij de junioren A een nieuwe naam op de wisselbeker zou komen.

De junioren A-groep bestond deze keer uit de spelers van de eerste drie teams uit de najaarscompetitie. De andere deelnemers zaten bij de junioren B.

Aan spannende wedstrijden was geen gebrek, ook tussen spelers van de A- en de B-groep. Jamy en Vincent begonnen de eerste ronde meteen met een thriller die pas in de vijfde game met 13-11 in het voordeel van Vincent werd beslecht. Ook in de tweede ronde moest Jamy na vijf games aan het kortste eind trekken, deze keer tegen Owen.

Net als vorig jaar was Raff zó aardig voor zijn nichtje Dido, dat hij zich flink in de nesten werkte. Deze keer won hij de wedstrijd wel, maar pas met 11-9 in de vijfde game. Misschien had deze uitslag toch niet alleen met de hoffelijkheid van Raff te maken, want een ronde later zorgde Dido voor de eerste grote verrassing, door in vijf games van Joey te winnen. Op een andere tafel kon Miraç de wedstrijd tegen Vincent in de vijfde game met 13-11 maar nét naar zich toetrekken. Vincent had een ronde eerder wél van Owen weten te winnen. 

Ook tussen Shania en Tren werd een superspannende wedstrijd gespeeld. De opslag van Shania - die als beginneling de bal eerst op de tafel mocht laten stuiteren - bracht Tren flink in de problemen. Met 13-11 in de vijfde game kwam dan toch de opluchting voor Tren. Owen en Jamy werden er mee geconfronteerd dat Jules geen kleine jongen meer is. Zij moesten beiden terecht een game afstaan.

In de laatste ronde liet Jamy nog eens zien hoe klein de verschillen waren door in vijf games van Dido te winnen. Het kon Dido echter niet meer afhouden van haar winst in de B-groep en Jamy moest genoegen nemen met een derde plaats, achter Vincent die tweede werd.

Gedurende de dag was duidelijk geworden dat Djo en Raff de twee mannen waren in de A-groep die alleen elkaar van de clubtitel konden afhouden. Djo had nog geen game hoeven af te geven en Raff had de andere A-spelers ook vrij overtuigend aan zijn zegekar gebonden. Nadat alle andere wedstrijden gespeeld waren - en Miraç al zeker was van een verdiende derde plaats - werd alles in stelling gebracht voor de grote finale. Ondanks de inspanningen van Raff werd al vrij snel duidelijk dat Djo met zijn harde smashes deze dag gewoon niet te stuiten was.

De volledige uitslag aan het einde van de dag was als volgt:

Junioren A Junioren B 1 Djo 1 Dido 2 Raff 2 Vincent 3 Miraç 3 Jamy 4 Owen 4 Jules 5 Joey 5 Tren     6 Shania

Proficiat met de mooie prestaties en hopelijk is iedereen volgend jaar weer van de partij om er weer een leuke en sportieve dag van te maken!

Op de website staat een fotoalbum met meer foto's van deze clubkampioenschappen.

Van de finale zijn een paar slagenwisselingen (en het dansje van scheidsrechter Joey) gefilmd.