Dido wordt tweede in finale NJM

Dido wordt tweede bij de meisjes O17 op de Nationale Jeugdmeerkampen
Finalisten NJM 2022 meisjes O17

Dido is gisteren in het finaleweekend van de Nationale Jeugdmeerkampen in Panningen tweede geworden bij de meisjes onder 17. Het scheelde niks of ze had op de hoogste trede van het podium gestaan. Dido speelde het hele weekend ijzersterk en was nog als enige ongeslagen toen ze aan de laatste wedstrijd begon. Hier trof ze de geduchte tegenstander Robin Klomp, die tot dan toe één wedstrijd had laten liggen. Dido kon de 9-6 voorsprong in de derde game helaas niet verzilveren. De volgende twee games waren met 11-8 voor Robin, die daarmee de titel pakte. Dido werd tweede, vóór Mayra Monincx.

NJM Finale 2022 - Anson vs Pavlo
NJM Finale 2022 - Borre vs Coen #2
NJM Finale 2022 - Borre vs Rens

Borre en Anson waren ook goed op dreef in dit 'monsterweekend' van de NJM. De jongens onder 13 waren namelijk al op vrijdag begonnen met de halve finales. Borre en Anson wisten zich beiden te plaatsen voor de finales, waarin de twaalf overgebleven spelers verspreid over twee dagen tegen elkaar spelen. Op zaterdag moesten de twee teamgenoten meteen tegen elkaar. De winst ging naar Anson.

Borre had een loodzware zaterdag, waarin hij de sterkste finalisten al meteen tegenover zich kreeg. Behalve goed spel en hier en daar een knappe gamewinst, onder andere tegen de uiteindelijke winnaar, was er weinig om te juichen. Alleen de laatste wedstrijd tegen Pavlo Shytikov gaf weer hoop voor de zondag. Anson had op zaterdag wat meer mogelijkheden om punten te pakken en dat deed hij dan ook met vier zeges uit zes wedstrijden.

De zondag moest Anson zoals vooraf bekend flink aan de bak. Ondanks sterk spel en eveneens gamewinst tegen de torenhoge favoriet Riku Takeshita - die dit weekend in totaal maar drie gamepjes afstond - kon hij z'n eerste drie partijen helaas niet in winst omzetten. Gelukkig sloot hij de dag wel nog af met een winstpartij. Hij werd daarmee zevende.

Borre was zondag lekker op dreef. Na drie enigszins ingecalculeerde overwinningen, sleepte hij nog eens twee knappe en bloedstollende overwinningen uit het vuur. Eerst tegen Coen Derks (11-6 3-11 11-7 8-11 9-11) en daarna tegen Rens Loozen (11-8 4-11 6-11 11-2 12-14), degene waar hij ook de finale NJK-B van wist te winnen. Het leverde Borre een mooie vijfde plaats (en 's avonds pizza) op.

Finalisten NJM 2022 jongens O13