Dido haalt A-licentie senioren

Dido wordt tweede bij de Dames-B in de finale van de Nationale Seniorenmeerkampen in Hilversum

Door gisteren in Hilversum beslag te leggen op de tweede plaats in de finale van de B-meerkampen, heeft Dido met 16 jaar al een A-licentie behaald bij de dames.

Na haar overwinningen op het NK-D in september vorig jaar en de C-meerkampen in mei, mocht ze nu al meedoen op het een-na-hoogste toneel: de dames met een B-licentie. Dat ze hier meteen weer met een tweede plek aan de haal is gegaan, is toch een stunt.

Het begon zondagochtend met een marathonpartij van 50 minuten tegen de lastige lange noppen van Annika Mars. Dido kwam op een 2-8 achterstand in de vijfde game, maar kon deze beslissende game toch nog met 17-15 uit het vuur slepen. De knapste overwinning was misschien op eredivisie-speelster Anouk van den Boom, teamgenoot van Daantje bij Westa. De zevende en laatste wedstrijd tegen Renske Wijs was opnieuw zwaarbevochten, met 12-10 in de vijfde game. Het leverde Dido na een lange tafeltennisdag de tweede plaats op. Priscilla Loesberg werd zonder verliespartijen de onbetwiste winnaar van de B-meerkampen bij de dames.

De Limburgse jeugd was überhaupt goed op dreef in Hilversum, met eindzeges van trainingsmaatjes Anne-Fleur Hamaekers en Ties Slakhort bij respectievelijk de Dames-D en Heren-F.

Met de A-licentie op zak kan Dido volgend jaar meedoen bij de NK Dames in Zwolle!

Dido, proficiat met deze bijzondere prestatie!