Dido Giesen pakt titel op NK-D en tweede plaats dubbel

Dido is Nederlands kampioen dames D

Dido is afgelopen zondag Nederlands kampioen bij de dames D geworden. Op het toernooi in Schiedam haalde ze samen met Kyra van Enckevort (SETA) bovendien een tweede plaats in het dubbelspel in de combinatieklasse DE.

Met de senioren D-licentie nog maar net op zak, kon Dido voor het eerst meedoen bij de dames. In de groepsfase was het veertienjarige talent oppermachtig en behaalde zonder gameverlies de eerste plaats.

Ook in de halve finale tegen Agnes Slijper werd het 3-0 voor de Tegelse (14-12, 11-3, 13-11). De finale tegen Celine de Jong was op papier een lastigere horde, maar ook hier liet Dido haar uitstekende vorm zien (11-1, 11-8, 11-8). Door de titel op het NK-D heeft Dido meteen een C-licentie gekregen bij dames.

NK-DE 2021 dubbel - podium
Dido Giesen en Kyra van Enckevort pakken de tweede plaats op het NK-DE dubbel
NK-DE 2021 dubbel - wedstrijd

Bij het dubbelspel waren Dido en Kyra groepswinnaar, waarmee ze zich plaatsten voor de halve finales. De meiden bereikten vervolgens door een 3-1 overwinning de finale. In de finale stond wederom Celine de Jong aan de overzijde. Deze keer ging de titel naar de speelster van Taveba en haar dubbelpartner Danielle Storteboom (11-9, 9-11, 11-6, 11-6).