Dido en Borre door op kwartfinales NJM

Op zondag 4 december werden in Almere de kwartfinales gespeeld van de Nationale Jeugd Meerkampen. Hiervoor hadden zich namens TTC 3 spelers geplaatst:
Dido Giesen in de categorie Meisjes onder 17 jaar.
Teamgenoten Anson Chen en Borre Hermans bij de jongens onder 15 jaar.

Voor Dido was het een makkelijke middag, ze verspeelde namelijk geen enkele game en wist alle partijen met 3-0 te winnen. Ter indicatie, in haar eerste wedstrijd moest ze pas halverwege de 3e game het eerste puntje aan de tegenstander geven, uitslag 11-0, 11-0, 11-2. Dido plaatste zich - samen met de nummers 2 en 3 uit haar poule - rechtstreeks voor de NJM-finale. Volgende keer hopelijk meer tegenstand.

Anson en Borre hadden elk een eigen poule van 6. De eerste 3 per poule gaan door naar de halve finales, "de beste 24 van Nederland".

Anson speelde goed tegen spelers die hoger op de nationale ranglijst staan, maar wist deze net niet te winnen. Geen ramp. Totdat Olivier Quintero (lager op de ranglijst) verrassend Anson het nakijken gaf met 3-1. Dit resulteerde in een 4e plaats in de poule, maar dat was niet voldoende voor de volgende ronde.

Ook voor Borre zou het lastig worden. Gelijk in de 2e wedstrijd kreeg hij met 3-1 klop van Thijmen van 't Holt, waar hij een half jaar geleden nog met 11-3, 11-2, en 11-0 van gewonnen had. Alle complimenten hier naar een zeer goed spelende Thijmen. Borre moest daarna nog tegen twee - op papier - sterkere tegenstanders. Toch wist Borre in 5 games (11-9, 4-11, 11-7, 8-11 en 11-9) Joep Vis aan de haak te slaan 😁. Joep wist op zijn beurt weer in 3 games te winnen van Thijmen, zodat ze uiteindelijk met 3 spelers gelijk stonden op plaats 2, 3 en 4 in de poule. Duidelijk was dat Joep onderling het beste gespeeld had, en dus verzekerd was van de 2e plaats. Borre had onderling 4 games gewonnen en 5 verloren. Thijmen 3 games gewonnen en 4 verloren. En dan gaan er allerhande regels gelden, "wat meer en minder waard is", maar uiteindelijk mag Borre zich 3e noemen en staat Thijmen op de - lullige - 4e plek die nergens recht op heeft. Hoezo?, "met de hakken over de sloot"...

De halve finales van de NJM worden gespeeld op 5 februari 2023 in Nijmegen en/of Arnhem. De finales zijn op 27 en 28 mei. Veel succes met het vervolg Dido en Borre!

Reacties