Daantje wint weer in Hoorn

Daantje wint B-jeugdranglijsttoernooi in Hoorn

Voor het tweede jaar op rij heeft Daantje het B-jeugdranglijsttoernooi in Hoorn bij de meisjes kadetten gewonnen. Daarmee heeft ze meteen de eerste kans van dit seizoen aangegrepen om een A-licentie te behalen.

Vorig jaar was het nog een grote verrassing, toen ze zich op een bijzonder verjaardagscadeau trakteerde en als vijfde geplaatste de finale won. Nu was ze als eerste geplaatst en lagen de verwachtingen natuurlijk een stuk hoger. In de finale leken deze hoge verwachtingen haar even op te breken, maar ze kon de wedstrijd nog nét op tijd kantelen en de bloedstollende finale in haar voordeel beslissen.

Tot aan de finale liep alles eigenlijk op rolletjes. Alleen in de poulewedstrijd tegen Britt Heij liet Daantje zich een game afsnoepen. Door de poulewinst plaatste ze zich meteen voor de halve finale, waar ze met 3-0 van de sterk serverende Anne Hoogeveen won en zich dus plaatste voor de finale. De verwachting was dat Tanisha Loesberg de andere finaliste zou worden, maar in een bijzonder spannende wedstrijd liet Tanisha zich overtroeven door Britt Heij.

Daantje wist dus wat haar te doen stond. Maar - net als in de poulewedstrijd - liet Daantje zich de eerste game door Britt afsnoepen, deze keer met 14-12. In de tweede game pakte Daantje de draad weer goed op en creëerde een 10-6 voorsprong. De voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon en bij 10-10 leek alle geloof in een goede afloop verdwenen. Britt won deze tweede game (met 12-10) waardoor er een 0-2 op het scorebord stond. Op miraculeuze wijze zette Daantje aan het begin van de derde game de knop om en won de derde en vierde game met een ruime voorsprong. De vijfde game ging gelijk op, maar Daantje liet zich niet meer verrassen. Wederom een prachtige prestatie en een zeer verdiende overwinning!

Jules Holtman kwam in Hoorn in actie bij de jongens kadetten. Hij begon het toernooi ook erg sterk en werd eerste in zijn poule, maar moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke toernooiwinnaar Philip Zovko.