Daantje plaatst zich overtuigend voor de halve finales NJM

NJM Almere

Daantje is bij de kwartfinales van de nationale jeugdmeerkampen (NJM) in Almere eerste geworden in haar groep en heeft zich hierdoor geplaatst voor de halve finales, die op zondag 12 februari in Assen worden gespeeld.

In het fraaie topsportcentrum in Almere streden ca. 350 deelnemers om de weg naar de finale in Panningen te mogen vervolgen. In de leeftijdsgroep van Daantje, de meisjes kadetten, waren zes groepen van zes speelsters. De drie besten van iedere groep plaatsten zich direct en de nummers vier kregen nog een beslissingswedstrijd voor nóg vier plaatsen. Daantje stond als eerste geplaatst in haar groep. De niveauverschillen binnen de groepen waren best wel groot en de eerste drie wedstrijden van Daantje verliepen dan ook vrij eenvoudig. Daarna kwamen de wedstrijden tegen Fleur Neeskens en Iris de Bie, die respectievelijk als derde en tweede waren geplaatst.

Alleen tegen de lastig serverende Fleur moest Daantje een game afstaan. Tegen Iris - de enige tegenstander met een A-licentie - lukte het Daantje erg goed om het spel te bepalen en de aanval van haar tegenstander te neutraliseren. Alleen in de derde game werd het nog even spannend toen een 10-5 voorsprong leek te verdampen en de game - en daarmee de wedstrijd - nog maar net met 11-9 kon worden verzilverd.