Clubkampioen Senioren 2018 is bekend!

De dolgelukkige winnaars op een rijtje

De dolgelukkige winnaars op een rijtje

Afgelopen zaterdag ging het Tegelse tafeltennisseizoen 2018 voor de senioren van start met de clubkampioenschappen. Onder de vijftien deelnemers bevonden zich twee debutanten Ashley Derks en Jeffrey Ramaekers (hoewel hij bij de jeugd wel al als deelnemer te zien was) en één oud-gediende Ruud Vissers, die na jaren van rust, de plank weer eens vasthield (en het gelukkig ook nog niet verleerd was).

Door de afwezigheid van ongeveer de helft van de eerste twee competitieteams waren er voor de meeste deelnemers op voorhand kansen op het bereiken van de finale-poule. Opvallendste afwezige was Ron Giesen, die wegens een ernstige rugblessure deze editie enkel vanuit de kantine moest beleven.

Na de zorgvuldig voorbereide en goed-doordachte openingsspeech van Joey kon er begonnen worden met afwerken van de drie vijfkampen, die van te voren waren opgesteld volgens een bepaalde plaatsingslijst.

Na ongeveer drie uur spelen waren de vijfkampen afgewerkt en bleek dat de opstellers van de plaatsingslijst bijzonder kundig waren, aangezien in twee van de drie vijfkampen na afloop nog steeds dezelfde volgorde te zien was. Alleen in poule B vonden er een tweetal ‘verassingen’ plaats, doordat Joep overtuigend van Arne wist te winnen, en Philip van Bert wist te winnen.

Poule A

Stand

1

Jack Brokmann

1

2

Bas Nelissen

2

3

Jeroen Ebus

3

4

Joey Driessen

4

5

Jeffrey Ramaekers

5

Poule B

Stand

1

Bert Thijssen

2

2

Philip Hülsmann

1

3

Arne Reijntjes

4

4

Joep van Leipsig

3

5

Wim Rijks

5

Poule C

Stand

1

Mark Cremers

1

2

Hay van Dosselaar

2

3

Niels Jenniskens

3

4

Ruud Vissers

4

5

Ashley Derks

5

Nadat de met zorg door John Jelles bereide soep door iedereen verorberd was, ging het toernooi verder met de knock-out wedstrijden, om te bepalen welke drie deelnemers in de verliezersdriekamp zouden gaan strijden. Ook hier vonden geen verrassingen plaats, waardoor Jeffrey, Wim en Ashley mochten gaan strijden voor de prijs van ‘eerste doucher’. Het was uiteindelijk Ashley die deze aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen. Helaas was zij ten tijde van de prijsuitreiking niet meer van de partij.

Ondertussen was het hoofdtoernooi ook dusdanig gevorderd dat de eerste twee plekken voor de finale-poule bezet konden gaan worden. De eerste wedstrijd ging tussen Mark en Philip, waarbij Mark dankzij fantastich spel op de cruciale punten met een 3-0 overwinning ongeslagen en als eerste de finale-poule bereikte. De andere wedstrijd tussen Jack en Bert was een heuse kraker te noemen. In deze hoogstaande vijfgamer moest Jack eerst zeven matchpoints afweren, alvorens hij met de winst aan de haal ging en eveneens ongeslagen de finalepoule bereikte.

Even later kregen de verliezers Philip en Bert opnieuw een kans om alsnog de finalepoule te bereiken. Dit maal lieten zij zich de kans niet ontnemen, door te winnen van respectievelijk Hay en Niels, die dankzij uitstekend spel en een knappe overwinning op Bas zover was geraakt.

Het was buiten inmiddels donker geworden en de kantine was goed gevuld toen de finalepoule van start ging met de eerste twee wedstrijden. Jack was te sterk voor Philip en won afgetekend in drie games. Tussen Mark en Bert werd het een spannende vijfgamer, waarbij Bert aan het langste eind trok.

In de tweede ronde verloor Mark nipt van Jack, en wist Philip opnieuw van Bert te winnen in een spannende vijfgamer met veel lange rally’s. Hierdoor waren er voor aanvang van de laatste wedstrijden nog een aantal scenario’s mogelijk, die uiteindelijk de winnaar zou gaan bepalen.

De laatste twee wedstrijden waren een herhaling van de eerder gespeelde halve finales. Dit keer kregen beide wedstrijden een andere winnaar. Philip had dit keer in vijf games de langste adem tegen Mark, en ook Bert wist in een prachtige, hoogstaande vijfgamer te winnen van Jack Brokmann.

Hierdoor moest er nog enig rekenwerk aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Op basis van onderlinge gamestanden werd Jack opnieuw als clubkampioen gehuldigd, ondanks dat hij van de nummer twee Bert had verloren in de finalepoule. Eveneens werd Philip derde, ondanks dat hij van de nummer twee Bert had gewonnen.

Finale-poule

Punten

1

Jack Brokmann

2 (5-3)

2

Bert Thijssen

2 (5-5)

3

Philip Hülsmann

2 (3-5)

4

Mark Cremers

0

De dolgelukkige winnaars op een rijtje!