Borre stormt door naar finales Nationale Jeugd Meerkampen

Op zondag 12 maart werden in Hilversum de 1/2 Finales gespeeld van de Nationale Jeugd Meerkampen, het meest prestigieuze toernooi voor de tafeltennissende jeugd. Namens TTC nam Borre Hermans deel in de klasse "jongens onder 15 jaar". De beste 3 van elke poule (4 poules) gaan door naar de finale, eind mei.

Het was duidelijk dat Borre niet in de allersterkste poule stond. Er was dus kans voor Borre, maar dan moesten alle "haalbare" partijen gewonnen worden. Zeer verrassend wist hij echter Rune Kemmeren (Breda) te verslaan, op papier de tweede sterkste in de poule. In 3 games tikte Borre Rune van de tafel, waar hij 3 weken geleden nog net van had verloren. Rune nam het sportief op en wist dat hij geen fout meer mocht maken in de andere wedstrijden. De tweede wedstrijd moest Borre tegen Sam. Het was duidelijk dat Sam veruit de sterkste speler in de poule was, want nu werd Borre met 3-0 verslagen. Bijna een gewonnen game, dat was het maximale. De volgende tegenstanders waren Thijmen van 't Holt en Olivier Quintera. Borre won beide partijen, zij het met de nodige moeite. Met drie gewonnen partijen was Borre al zeker van minimaal een 3e plaats. De nipte nederlaag in de laatste partij tegen Kamran Tabassum kon gelukkig geen roet meer in het eten gooien.

Sam werd winnaar in poule 4 met 5 gewonnen partijen. Borre en Rune hadden elke 3 gewonnen - 2 verloren, maar op basis van onderling resultaat werd Borre 2e en Rune 3e.

Hierbij is Borre dus geplaatst voor de finale van de Nederlandse Jeugd Meerkampen, jongens onder 15 jaar, net als de Limburgers Kenji (Sevenum) en Ties (Schimmert). Namens TTC doet ook de eerder al geplaatste Dido Giesen mee bij de meisjes onder 17 jaar. Het zal een mooie finale worden op 27 en 28 mei in Panningen.