Borre pakt "brons" op NJM-finale jongens O15

Borre op de NJM finale 2024
Anson op de NJM finale 2024

Afgelopen weekend werden de finales van de Nederlandse Jeugd Meerkampen gespeeld, lekker dichtbij in Panningen. Het belangrijkste nationale toernooi van het jaar.

Bij de jongens onder 15 jaar hadden zich namens TTC geplaatst Anson Chen (2e op NK) en zijn teamgenoot Borre Hermans. In de eerste ronde moesten ze gelijk tegen elkaar. Borre wist net als vorige week op het Limburgs Kampioenschap Anson te verslaan. Anson miste het "vuur" van het Nederlands Kampioenschap en speelde een matig toernooi, een 9e plaats op de rangschikking tot gevolg.

Borre maakte een goede eerste dag door en had geen "onnodige" verliespartijen, alleen Kevin en Madhav -de latere nummers 1 en 2- waren te sterk. Borre wist ook Riku (winnaar 2022) te verslaan, voor het eerst in zijn carrière.

Dag 2 begon voor Borre met 2 directe concurrenten, Thijmen en Pavlo. Maar Borre speelde IJZERSTERK en wist beide partijen -met de nodige moeite- in zijn voordeel te beslissen. Nadat ook Jort en Coen aan de zegekar gebonden waren was al duidelijk dat Borre de derde plaats voor zich ging opeisen. Het verlies tegen goede vriend Rens (11-9 in de 5e game) in de laatste speelronde mocht de pret niet drukken, een verdiende 3e plek voor Borre op het mooiste toernooi van Nederland.

Podium NJM finale 2024 bij de jongens O15. Kevin Ahlers (1e), Madhaf Anoop (2e), Borre Hermans (3e).
Deelnemers bij de jongens O15 op de NJM Finale 2024.

Ook Dido Giesen (meisjes onder 19 jaar) had zich weer geplaatst bij de laatste 12. Ze speelde niet slecht, maar bij veel partijen viel het kwartje net de verkeerde kant uit. Met haar overwinning tegen de latere nummer 2 Jitte was Dido echter heel tevreden. Toch moest ze zich dit jaar tevreden stellen met een 10e plaats op de ranglijst.

Dido op de NJM finale 2024
Deelnemers bij de meisjes O19 op de NJM Finale 2024.

Op zondag was er ook nog een "open onder-11" toernooi, voor de kleinsten die nog niet aan de NJM cyclus meedoen. Ook hier hadden zich namens TTC 3 spelers ingeschreven. Milou Wilms en Lynn Spruytenburg eisten bij de meisjes de 3e en de 1e plek op. Lynn deed dit zelfs ongeslagen. Proficiat Dames!!! Jongere broer Syd Spruytenburg had wat meer concurrentie maar was toch weer een paar winstpartijen en ervaringen rijker. Mooi dat ook "de jongsten" het goed doen en TTC positief op de kaart zetten.

TTC deelnemers in Panningen vlnr. Borre, Syd, Lynn en Dido (Anson en Milou ontbreken)