Borre en Lynn zijn de jeugdclubkampioenen van 2023

Borre (jeugd A) en Lynn (jeugd B) zijn de nieuwe clubkampioenen

Borre en Lynn zijn sinds afgelopen zaterdag de nieuwe clubkampioenen van de TTC-jeugd. Na twee opeenvolgende tweede plaatsen bij de A-jeugd, was het voor Borre dit jaar tijd om de clubtrofee te claimen. Lynn, die de vorige keer nog een 2-0 voorsprong liet wegglippen in de finale van de B-jeugd, werd deze keer overtuigend kampioen.

Dit jaar was het eindelijk weer mogelijk om het traditionele weekend in januari te prikken voor de clubkampioenschappen. Voor Anson en Vinny betekende dit wel dat ze nog geen vier maanden hadden kunnen genieten van hun welverdiende clubtitel.

Er waren nu dertien jeugdleden die meededen, gelukkig weer wat meer dan in september. Bij de B-jeugd werden de spelers in twee groepen van vier en vijf spelers onderverdeeld. De A-jeugd speelde onderling een vierkamp.

Voor sommige spelers was dit het eerste tafeltennistoernooi, maar de 'ervaren rotten' hadden er soms toch hun handen aan vol. Bij de B-jeugd haalden Sam en Fee als debutanten zelfs de finalepoule. Fee maakte de stunt compleet door de finale te bereiken. Lynn was zaterdag echter niet te stuiten en werd ongeslagen kampioen. In de strijd om de derde plaats ging Vinny er met de winst vandoor, waardoor Sam de minder glansrijke maar toch knappe vierde plaats haalde.

Bij de A-jeugd waren Anson en Borre de 'grote' favorieten. Anson kon met dertien jaar al voor de derde keer op rij de titel pakken. Jamy en Vincent moesten derhalve hun ervaring in de strijd gooien om de aanstormende jeugd te temmen. Dat lukte Jamy bíjna tegen Borre, maar uiteindelijk ging de finale toch tussen de twee kleinsten van de vier. Jamy moest genoegen nemen met de derde plaats.

De finale tussen Borre en Anson was een echte thriller. Anson kwam terug na een 2-0 voorsprong van Borre. Ook in de beslissende game kon Anson een 5-2 achterstand weer rechttrekken naar 9-9, maar Borre sleepte toch de twee laatse punten en daarmee de clubtitel uit het vuur.