B-Ranglijsttoernooi in Nijmegen 22 februari 2015

B-Ranglijsttoernooi Nijmegen - overzicht Jan Massinkhal

Vanochtend op pad naar Nijmegen, want daar gingen Jules en Niels de strijd aan met leeftijdsgenoten.

Jules was al meteen op dreef in zijn eerste wedstrijd tegen Ben Visser van Stiphout. Zonder zichtbare inspanning walste Jules over de jongen heen, die voordat hij het goed en wel besefte al aan de kant was gezet.

De tweede wedstrijd was ook alweer voorbij voordat zijn tegenstander, Chris Beentjes van Rega, dat in de gaten had. De coach dacht nog dat Jules wat meer druk moest zetten, maar dat was al niet meer nodig. Op naar de laatste poule wedstrijd tegen Paul van Helvoort van Tafeltennis Nijmegen. Deze jongen wist als eerste tegenstander een game van Jules af te snoepen. Jules was daarna echter vastberaden om te zorgen dat dit ook bij eentje zou blijven. Dus met een 3-1 winst was de hoofdronde bereikt als de nummer 1 in zijn poule.

Niels begon zijn eerste wedstrijd al net zo voortvarend als Jules, met een 3-0 overwinning op Noël Nijland van Heracles. Zijn tweede wedstrijd was tegen de als eerste geplaatste Thomas Jansen van Pecos en dit was meteen een flink stuk zwaarder dan de eerste pot. Na veel strijd en enkele uitstekende rally’s stond Thomas met 3-1 aan de goede kant van de score. De laatste poule wedstrijd tegen Maurice Storteboom van Argus, was dus beslissend voor een plek in de hoofdronde en beide spelers waren zich hier goed van bewust. Er volgde een strijd op het scherpst van de snede, met hele goede punten en natuurlijk ook jammerlijke foutjes. Nadat de rook was opgetrokken was Niels de gelukkige overwinnaar met 11-9 in de vijfde game. Dus ook voor hem een plek in het hoofdtoernooi via een tweede plek in zijn poule.

Als nummer twee in de poule moest Niels het in een tussenronde opnemen tegen een andere nummer twee. Deze jongen, Damian Bakker van HBC had een service waar Niels maar moeilijk vat op kreeg. Steeds als er een achterstand was weggewerkt, was er die onvoorspelbare service en was Damian toch weer uit het zicht. Maar ook na een moeizaam opgebouwde voorsprong, was er weer die vervelende service en was de game weer beslist. Omdat Niels er zoveel moeite mee had kwam hij nooit echt lekker in de wedstrijd, juist toen hij er meer grip op kreeg had hij niet het nodige geluk om de game te pakken. Deze derde game was wel de beste, maar ook die ging dus net naar de tegenstander en daarmee was het toernooi voor Niels voorbij.

Voor Jules begon de strijd in de achtste finale tegen Adam El Hamdani van ATTC uit Alphen aan de Rijn, een speler die toch vrij verrassend was doorgedrongen tot de hoofdronde. Verrassend omdat deze jongen momenteel competitie speelt in de 2e klasse van de afdeling West. Deze strijd werd gewonnen door Jules, die toch echt een maatje te groot was voor zijn tegenstander.

In de kwartfinale moest Jules het opnemen tegen Nick de Jonge van FVT uit Rotterdam. Nick speelt ook competitie op landelijk C, net als Jules. En deze strijd was dus veel pittiger dan de vorige wedstrijd, Nick staat ook maar enkele plaatsen lager dan Jules op de nationale ranglijst.

In de wedstrijd was er eigenlijk ook niet veel verschil tussen beide gladiatoren, maar toch had Jules meerdere keren de wedstrijd in zijn voordeel kunnen beslissen. Echter door te gehaast de game te willen binnenhalen kwam Nick toch steeds weer langszij, zo ook in de vijfde game waarin Nick terugkwam tot 9-9 en helaas door kon stoten tot 11-9 wist voor hem.

Wat Jules van dit toernooi moet onthouden is dat hij erg goed gespeeld heeft en nooit de strijd heeft opgegeven, maar is blijven vechten tot het laatst. Wat het dan ook een erg bittere smaak geeft om dan toch de tegenstander na zo’n hevige strijd te moest feliciteren. Die zelfde tegenstander bleek later de sterkste van het hele toernooi te zijn met als beloning een A-Licentie voor hem. Dit maakte de teleurstelling voor onze Jules des te groter, omdat hij zijn zinnen op dit toernooi had gezet.

door Christ Jenniskens en Wim Holtman