Anson wint het B-ranglijsttoernooi in Tilburg

Finalisten Anson (1e) en Tian Glass (2e) bij de jongens onder 15

Anson heeft zondag het B-Jeugdranglijsttoernooi in Tilburg gewonnen in de categorie JO15 (jongens onder 15 jaar). Door deze prestatie heeft hij bovendien een A-licentie verdiend. Borre en Dido kwamen zondag ook in actie op het A-Jeugdranglijsttoernooi, dat deze keer tegelijk met het B-Jeugdranglijsttoernooi werd gespeeld. Beide spelers haalden de kwartfinale in hun leeftijdscategorie.

Anson was als eerste geplaatst en het lukte hem dus ook om de hoge verwachtingen waar te maken. De eerste drie wedstrijden in zijn poule won hij overtuigend in drie games. Daarna liep het even niet in de wedstrijd tegen Adesh Behari, maar gelukkig bracht dit zijn eerste plek in de poule niet in gevaar. De volgende wedstrijd had hij ook nog de handen vol aan Jort Platzbeecker van Red Stars (12-10 in de vijfde game), maar daarna werd er geen game meer afgestaan. Ook in de finale, waar hij de nummer twee van zijn poule Tian Glass nogmaals tegenkwam, liet hij zien dat hij de overwinning dik verdiende.

Borre speelde eveneens een prima toernooi. Hij was bij de JO15 - zijn eigen leeftijdscategorie - en bij de JO17 ingedeeld. Bij de JO15 werd hij tweede in zijn poule door twee vrij afgetekende overwinningen, ook op de 'gevreesde' Jari van Gameren van Red Stars. Tegen Riku Takeshita kon hij, enigszins verwacht, geen vuist maken. De resulterende kwartfinale tegen de winnaar uit poule B, Madhav Anoop, ging in de vijfde game met 11-7 verloren.

Bij poule G van de JO17 zorgde Borre nog voor enige sensatie (en een ELO-boost van 110 punten) door een overwinning op Tobias van Geffen. In de betreffende driekamp leidde het tot het tellen van de onderlinge resultaten wat voor Borre nét verkeerd uitpakte, waardoor hij in deze leeftijdscategorie geen plek in het hoofdschema kreeg.

Dido won in poule B bij de MO19 twee van de drie wedstrijden vrij eenvoudig, alleen de als tweede geplaatse jeugdinternational Tanya Misconi was in vier games te sterk. Hierdoor kwam Dido in de kwartfinale uit tegen de uiteindelijke toernooiwinnares Faya Vooijs waar ze eveneens een game tegen kon pakken.