Anson en Vinny zijn clubkampioen bij de jeugd

Het podium bij de A-Jeugd: Borre (2e), Vinny (3e) en Anson (1e)
Anson is clubkampioen bij de A-jeugd

Afgelopen zaterdag 10 september stonden bij TTC de clubkampioenschappen op het programma. ’s Morgens om 9 uur mocht de jeugd beginnen. Om 12 uur werd het stokje overgedragen aan de senioren en recreanten.

De aanwezige jeugd speelde tegen elkaar in een zevenkamp. In de eerste ronde stonden meteen broer en zus Spruytenburg tegenover elkaar aan de tafel. Broer Syd  - die nog nooit ‘echte’ wedstrijden had gespeeld – werd één gamepje gegund door grote zus Lynn. Het tweede broer-zus-duel van de dag speelde zich af in de derde ronde. Hier werden door grote broer Djeno echter geen cadeautjes weggegeven aan zijn debuterende zus Djaylinn.

Het verschil tussen de twee spelers van het eerste team en de overige spelers was erg groot. Van tevoren stond al vast dat de ontmoeting tussen Anson en Borre in de laatste ronde voor hen ook de enige serieuze krachtmeting zou zijn.

In de overige wedstrijden werd af en toe wél flink strijd geleverd. Vooral de wedstrijd tussen Lynn en Vinny in 5 games was erg spannend. Vinny kon op het nippertje een 2-0 achterstand ombuigen in een 3-2 overwinning. Dat leverde hem uiteindelijk de 3e plaats op in de eindstand.

Als laatste wedstrijd werd de finale gespeeld, zoals verwacht tussen Borre en titelverdediger Anson. De eerste game ging met overmacht naar Borre. De tweede game was voor Anson, die zijn aanvallen nu wel op tafel zag belanden. In de derde game zette Borre zichzelf op een riante 10-6 voorsprong, maar Anson kon dit toch nog met een beetje geluk ombuigen in een 13-11 gamewinst. Dit was uiteindelijk de genadeklap voor Borre. Met 3-1 winst werd Anson voor de tweede keer op rij clubkampioen bij de A-jeugd!

Voor de spelers uit de beginnersgroep waren aparte prijzen, waardoor Vinny naast zijn derde plaats ook nog eens kampioen werd bij de B-jeugd en ongeveer zijn eigen gewicht in bekers ontving. Lynn werd tweede bij de B-jeugd en Djeno derde. Na de prijsuitreiking werd - in verband met het 60-jarig jubileum - door de voorzitter nog eens flink uitgepakt in de vorm van een maandvoorraad snoep voor alle deelnemers.

Clubkampioenschappen Jeugd 2022 - Jeugd B Winnaars
Het podium bij de B-Jeugd: Lynn (2e), Djeno (3e) en Vinny (1e)
Clubkampioenschappen Jeugd 2022 - Groepsfoto
Deelnemers aan de clubkampioenschappen bij de jeugd
Clubkampioenschappen Jeugd 2022 - Jeugd A/B 3e/1e Vinny
Vinny is clubkampioen bij de B-jeugd

Huldiging Jeugd 1

Na de finale en de prijsuitreiking van de jeugd – terwijl de senioren al binnenstroomden voor hun eigen clubkampioenschappen – werd het eerste jeugdteam in het zonnetje gezet. Zij waren in de voorjaarscompetitie kampioen geworden in de eerste klasse van afdeling Limburg en mogen nu competitie spelen in de landelijke C-klasse!

Na een woordje van voorzitter Mark Cremers werden de spelers getrakteerd op een ‘kampioenschapsmok’ van TTC, gefeliciteerd door de aanwezigen en bovenal overladen met nóg meer snoep.