Anson, Dido, Xam en Daantje plaatsen zich voor LJM-finale

Daantje en Xam in de kwartfinale van de LJM in Weert.
Xam wordt gecoacht door Daantje op de LJM in Weert.

Anson, Dido, Xam en Daantje hebben zich geplaatst voor de finaleronde van de Limburgse Jeugdmasters (LJM). Gisteren werd de vierde ronde van deze toernooicyclus gespeeld in Weert. De deelnemers konden hier voor de laatste keer punten verdienen voor een plek in de finaleronde, waar per klasse de tien beste spelers aan mee mogen doen.

's Morgens mocht Anson aan de bak in de derde klasse. De vorige ronde had hij het toernooi nét niet gewonnen, dus er was deze keer hoop op meer. Hij begon goed met een eerste plaats in de poule, maar in de hoofdronde stopte het avontuur 'vroegtijdig' in de halve finale. Toch een mooie prestatie die hem een gedeelde eerste plaats op de eindranglijst opleverde!

's Middags waren Dido, Xam, Stan en Daantje aan de beurt. Dido deed mee in de eerste klasse en werd meteen eerste in haar poule. In de hoofronde kwam ze tot in de halve finale en dat was meer dan genoeg voor een plaats bij de beste tien.

Stan speelde in de topklasse en werd derde in zijn poule. Hij strandde uiteindelijk in de halve finale van de troostronde, die hij in LJM-3 nog had gewonnen. Helaas had hij hierdoor nét niet genoeg punten voor een plaats bij de beste tien op de ranglijst.

Xam had de vorige ronde in de eerste klasse gewonnen en mocht daarom deze keer meedoen in de topklasse. Door de winst in de vorige ronde was hij bovendien al verzekerd van een plaats in de finale in de eerste klasse. Gisteren was hij opnieuw goed op dreef en haalde hij een tweede plaats in zijn poule. Mede geholpen door het coachen van Daantje bereikte hij de kwartfinale in de hoofdronde, waar hij moest spelen tegen (drie keer raden...) Daantje.

De goede vorm van Xam leverde hem een gewonnen game op tegen zijn tegenstander/coach, maar meer zat er niet in. Doordat hij al meteen zo goed speelde in de topklasse, mag hij in deze klasse de finaleronde gaan spelen!

Daantje speelt de LJM namens Westa, maar als lid van TTC (en verdienstelijk TTC-coach!) mag ze in dit verslag natuurlijk niet ontbreken. Zij won eerder al de LJM-1 en LJM-2 in de topklasse. Dat ze gisteren na de winst op Xam niet verder kwam dan de halve finale was een kleine teleurstelling, maar de eerste plaats op de eindranglijst van de topklasse is natuurlijk een top-prestatie!

De LJM-finale wordt zondag 27 mei in Geleen gespeeld.