Anson, Borre en Dido naar NJM-Finale

Halve Finale NJM in Nijmegen-Lent
Dido tijdens de halve finale NJM

Anson, Borre en Dido hebben zich afgelopen zondag geplaatst voor de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Anson en Borre speelden met de jongens welpen in een aparte sporthal in Arnhem. Anson werd hier ongeslagen eerste in zijn poule en plaatste zich dus zeer overtuigend voor de NJM-Finale in Panningen. Borre maakte het wat spannender, maar verzekerde zich uiteindelijk van een vierde plaats - precies genoeg voor een finaleplek.

Ook Dido werd vierde in haar poule en verdiende daarmee een plaats in de finale bij de meisjes kadetten. Ze liet twee wedstrijden door de vingers glippen, maar won haar andere wedstrijden overtuigend. Net als de andere NJM-finalisten hoort ze nu tot een select twaalftal dat in het finaleweekend in actie mag komen. Ze speelde in de grote sporthal in Nijmegen op de tafel naast Eline.

Voor Eline waren de halve finales het eindstation. Haar eerste wedstrijd ging net met 11-8 in de vijfde game naar de tegenstander en ook in de tweede partij waren er kansen, maar het lukte helaas niet om bij de beste vier in haar poule te eindigen. Dat neemt niet weg dat het bereiken van deze halve finales natuurlijk al een hele prestatie op zich is.

Daantje had zich zeker meer voorgesteld van deze dag. Het begon echter moeizaam met een onverwacht verlies in 5 games. De volgende wedstrijd maakte nog duidelijker dat de vorm ontbrak. Het verlies in vijf games in de volgende wedstrijd tegen Fleur Hoogeveen was teveel om nog bij de beste drie te kunnen eindigen.

Met al deze spelers in de halve finale en maarliefst drie spelers in het finaleweekend op 6 en 7 juni, daar zijn we natuurlijk erg trots op!