Anson, Borre en Dido in Den Haag

Borre in actie op het A-JRLT in Den Haag (Fotografie.Rob.de.Ruiter)

Drie spelers van TTC vertrokken afgelopen zondag om 7 uur naar het A-JRLT in Den Haag, het ranglijsttoernooi voor jeugdspelers met een A-licentie. Het was de grootste delegatie van TTC tot nog toe op het toernooi. Voor Borre en Anson was het een compleet nieuwe ervaring. Voor Dido lag dat wat anders. Zij had Den Haag de afgelopen jaren al de nodige keren bezocht en er ook al enkele mooie successen behaald.

Deze keer was ze zelfs als eerste geplaatst in haar leeftijdscategorie, de meisjes onder 17 jaar. Bij de twee jongens - uitkomend in de groep onder 15 jaar - waren er geen hoge verwachtingen. Het ging erom ervaring op te doen en een leuke dag te beleven. Iedere gewonnen game - laat staan wedstrijd - was bonus.

Dido begon sterk in haar poule door de eerste drie wedstrijden in drie games af te ronden. Alleen de vierde en laatste wedstrijd tegen Nienke Wijnhout kreeg ze niet over de streep getrokken. Ze eindigde hierdoor samen met Nienke en de Sevenumse Kyra van Enckevort op een gelijk aantal winstpartijen. De telling wees Dido aan als de nummer één en Kyra als tweede, waardoor de twee Limburgse meiden zich plaatsten voor de hoofdronde.

Het liep voor Dido gelukkig nog volgens plan, maar in de halve finale tegen Sanne van der Schoot ging het helaas toch niet zoals gehoopt, waardoor Dido genoegen moest nemen met de strijd om de derde plaats. Hier was Kyra haar tegenstander - voor de tweede keer van de dag - en ook deze keer ging de winst naar Dido, met toch een mooie derde plaats als resultaat.

Borre en Anson waren beiden als laatste geplaatst in hun poule. Voor Anson leek er weinig mogelijk, met spelers die een veel hogere rating hadden (zelfs 600+). Alleen Rens Loozen uit Nijmegen, ook tegenstander in de competitie, kwam qua rating nog een beetje in de buurt. Anson stond lekker te spelen en kreeg het toch voor elkaar om tegen de twee sterkste spelers een game af te pakken, maar meer zat er niet in. Het resultaat was de laatste plaats in de poule en een vervolg in de ronde om de plaatsen 9 t/m 16.

Borre moest nu verder voor de plaatsen 13 t/m 16, ondanks zijn geweldige resultaat in de poule. Hierna viel het steeds nét de verkeerde kant op. Eerst tegen Rens met 11-13 in de vijfde game en daarna was er revanche voor Coen, die - ook in vijf games - deze keer iets te sterk was. Borre werd uiteindelijk zestiende en dus laatste. Geen loon naar werken, maar Borre had zeker indruk gemaakt.

Anson kon dankzij de overwinning op Borre verder voor de plaatsen 9 t/m 12. Eerst tegen de sterke Razvan Friptu, waar hij nog de eerste game van kon winnen. In de strijd om plaats 11 en 12 mocht hij revanche nemen op Ties Slakhorst uit Schimmert. Deze keer kwam Anson dichterbij en pakte zelfs een game, maar helaas was Ties wederom te sterk en was de twaalfde plaats voor Anson.

Komend weekend speelt Dido op het NK (voor senioren!) in Zwolle. Dat ze daar als jeugdspeler staat is natuurlijk bijzonder. Op youtube kun je zaterdag en zondag de wedstrijden op het NK live volgen.