4 februari 2018

Dido heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen (NJM). Tijdens de halve finale, die vandaag in Assen werd gespeeld, eindigde ze als derde in haar poule bij de meisjes pupillen. Dit was voldoende om zich bij de elf andere finalisten in haar leeftijdscategorie te voegen. Omdat ze de finale heeft bereikt, heeft ze bovendien een A-licentie gekregen.

Proficiat Dido!

De NJM-finale wordt op 2 en 3 juni in Panningen gespeeld.

1 februari 2018

De prijswinnaars bij de recreantenZondag 21 Januari 2018.

Een dag met vele noemers. Voor de een is het “ D-day “, voor een ander “ de grote dag “ maar voor de meeste “ de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de recreanten”.

‘s Ochtends vroeg en top fit uit de veren. Een dag waar we met alle recreanten een jaar naartoe hebben geleefd, zin in!

Na flink energie getankt te hebben door een flinke uitsmijter te verorberen is het tijd om de fiets op te stappen en me naar de Hoogstraat te begeven. Hier aangekomen zijn de eerste fanatiekelingen al volop aan het inspelen.  Het eerste signaal dat vandaag voor iedere deelnemer een dag vol zwaar bevochten wedstrijden zal bevatten.

Lees verder

22 januari 2018

De prijswinnaars bij de recreantenNadat de senioren en junioren hun clubkampioenschap al hadden gespeeld traden de recreanten op 21 januari 2018 aan voor de strijd om de hoogste sportieve eer binnen de club. Alhoewel alle finalisten het Thijs erg moeilijk maakten, wist hij er telkens weer bovenop te krabbelen en, met drie gewonnen wedstrijden in de finale, de titel veilig te stellen. Paul Hermans werd tweede, gevolgd door debutant Pascal van Ophoven. Het rijtje werd gecomplementeerd door John Janssen (die trouwens de beste kansen had om Thijs te verschalken) op plek nummer 4.

Later meer....

15 januari 2018

Daantje Limburgs kampioen!Afgelopen zondag is Daantje, uitkomend voor Westa maar nog altijd lid van TTC, limburgs kampioen geworden in de categorie Junioren B / Kadetten A. De poule wist ze zonder kleerscheuren te overleven en ook de tussenronde werd winnend afgesloten. In de final speelde ze tegen Sharon Wittens en ook die wedstrijd werd, zonder game verlies, winnend afgesloten. 

Van harte gefeliciteerd met dit resultaat, Daantje! 

15 januari 2018

Stan haalt tweede plek op het LKAfgelopen zondag, 14 januari 2017, stonden de Limburgse Kampioenschappen voor de jeugd op het programma. Een zestal leden van TTC hadden zich hiervoor ingeschreven, ervaren spelers Stan Hoezen en  Dido Giesen en debutanten Anson Chen, Eline Chen en Juul Nijssen.

De spelers begonnen allemaal om 09:00 in de nieuw geintroduceerde ‘Open Klasse’, een systeem dat, zo bleek aan het einde van de dag, nog wel een evaluatie kan gebruiken. Dit systeem zorgde er wel voor dat de deelnemers lekker veel aan het tafeltennissen waren, wat als erg positief is ervaren. Ondanks erg goed spel van onze jeugdige kemphanen bleken de tegenstanders in de latere rondes van deze klasse vele malen groter en sterker, waardoor niemand ver genoeg in het toernooi geraakte om mee te dingen naar de prijzen. Toch waren de wedstrijden leerzaam en voegt het de nodige ervaring toe aan de spelers en dat op zich is al een resultaat.Lees verder

13 januari 2018

De winnaars van de clubkampioenschappen bij de jeugdXam Spaargaren en Jules Noten zijn afgelopen zondag clubkampioen geworden bij de jeugd. Bij de jeugd A lukte het niemand om van Xam te winnen en bij de jeugd B was het Jules die de hele dag de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Jules was hier al zeer bedreven in geraakt na de huldiging van de kampioensteams de avond ervoor.

Het begon allemaal rond een uur of elf toen iedereen binnen was en de indeling van de poules bekend kon worden gemaakt. De vijftien deelnemers werden verdeeld in een achtkamp (de A-groep) en een zevenkamp (de B-groep) en de eerste wedstrijden konden beginnen.Lees verder

12 januari 2018

Afgelopen zaterdag ging het Tegelse tafeltennisseizoen 2018 voor de senioren van start met de clubkampioenschappen. Onder de vijftien deelnemers bevonden zich twee debutanten Ashley Derks en Jeffrey Ramaekers (hoewel hij bij de jeugd wel al als deelnemer te zien was) en één oud-gediende Ruud Vissers, die na jaren van rust, de plank weer eens vasthield (en het gelukkig ook nog niet verleerd was).

Door de afwezigheid van ongeveer de helft van de eerste twee competitieteams waren er voor de meeste deelnemers op voorhand kansen op het bereiken van de finale-poule. Opvallendste afwezige was Ron Giesen, die wegens een ernstige rugblessure deze editie enkel vanuit de kantine moest beleven.Lees verder

18 december 2017

TTC5 Limburgs kampioen!Nadat TTC 5, bestaande uit Jules Noten, Juul Nijssen en Tren Derks, vorige week het kampioenschap behaalde in de 5e klasse van Noord Limburg traden ze afgelopen zaterdag aan tegen de kampioen van Zuid Limburg, Landgraaf 1, met als inzet het kampioenschap van Limburg in de 5e klasse.

Er werd vantevoren afgesproken dat winst leuk zou zijn, maar dat ze vooral moesten genieten van deze wedstrijd, ongeacht het eindresultaat. Al meteen in de eerste wedstrijd, tussen Juul en Lars, was het billen knijpen en werd de wedstrijd pas in de 5e game (11-6) beslist in het voordeel van TTC. Jules speelde een prachtige tweede wedstrijd tegen Roderick die met 3 - 0 games gewonnen werd. Ook het dubbel ging met 3 - 0 naar de Tegelse strijders. Dit leverde een beslissende tussenstand op van 3 - 0 in het voordeel van de kemphanen waardoor ze het Limburgs Kampioenschap veilig stelden. De laatste twee wedstrijden werden verdeeld waardoor de eindstand op 4 - 1 bepaald werd.

 Van harte gefeliciteerd met dit resultaat!  

Lees verder

13 december 2017

Deelnemers van TTC na afloop van de Jeugd ChallengeOp zondag 13 december werd de 2e ronde van de Jeugd Challenge gehouden. Dit is een toernooi voor jeugd die nog niet heel lang tafeltennissen. TTV Fortus uit Panningen was de gastheer ditmaal. Namens TTC namen maar liefst 6 deelnemers deel. Allen kwamen uit in de 2e klasse (er waren 3 sterkte-klassen).

Voor veel spelers was dit het eerste of tweede toernooitje dat ze speelden. Enigszins onwennig, maar met veelplezier werd getracht zoveel mogelijk games in eigen voordeel te beslissen. Dat lukt bij de een beter dan bij de ander. Na de reguliere wedstrijden werden er ook nog wat potjes "rond-de-tafel" gespeeld.Lees verder

10 december 2017

TTC5 kampioen!Terwijl zaterdag in Tegelen de play-offs al even bezig waren, gingen Tren, Jules en Juul in Sevenum van start bij de play-offs in de vijfde klasse. In de competitie waren de mannen van TTC 5 samen met SETA 4 op de eerste plaats geëindigd, dus de verwachtingen waren hooggespannen!

Om in de finale van de play-offs te komen moest wel eerst van Fortus 4 worden gewonnen. Juul begon met een spannende wedstrijd, die hij in vijf games won. Daarna zorgden Jules en het dubbel Jules/Tren voor een 3-0 voorsprong en een plek in de finale. De teugels werden enigszins gevierd en de einduitslag van de wedstrijd werd 3-2 voor TTC.Lees verder